British Council  propune un proiect cultural de excepție.

           Luna Literaturii Europene este un proiect cultural  ce își propune să promoveze autori din toate colțurile spațiului european și, mai mult decât atât, să accentueze importanța lecturii în rândul copiilor.

                Într-o societate în care percepția generală este că elevii citesc din ce în ce mai puțin, elevii trebuie să învețe că cititul încă mai este un mod plăcut de a-ți petrece timpul liber, o modalitate prin care pot afla mai multe despre diverse culturi și un instrument care ajută la dezvoltarea empatiei.

Luna octombrie este declarată luna literaturii!

                Pe tot parcursul lunii se vor  organiza o serie de activități pentru elevi, atât în școli, cât și în centrele Britsh sau în spații independente. Se propun  concursuri de tip Spelling Bee pentru copiii din clasele primare și concursuri de eseuri pentru cei din clasele gimnaziale, o zi dedicată costumării în personajul preferat, sesiuni de storytelling, întâlniri cu autori și ateliere de scriere creativă.

                  În plus, și cei mari se vor putea bucura de o serie de evenimente pe gustul lor, de la dezabteri privind obiceiurile literare în România și ateliere de traducere literară, la seri de Spoken Word și Slam Poetry și spectacole de teatru.

                      În cazul în care doriți să primiți mai multe informații legate de eveniment, vă rugăm să  trimiteți un mesaj pe adresa irina.stoica@britishcouncil.ro.

               Evenimentul este organizat de EUNIC, instituțiile partenere fiind: Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Francez din România, Institutul Polonez din București, Institutul Maghiar Balassi, Institutul Cultural Român, Institutul Italian de Cultură Vito Grasso și British Council.