Europa ta, părerea ta! 2017

Niciodată să nu crezi că ești prea tânăr pentru a-ți împărtăși opinia privind viitorul Europei. Mergi la Bruxelles, unde poți face schimb de idei cu elevi din toată Europa!

Comitetul Economic și Social European (EESC) te invită la Bruxelles, între 30 și 31 martie 2017, pentru a participa la o dezbatere pe tema “Europa la 60 de ani: iar acum? “, care va marca a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma. Pentru a participa, trebuie să vă înregistrați școala prin intermediul formularului online, înainte de 30 noiembrie2016 (miezul nopții ora Bruxelles-ului).

După finalizarea înregistrării, o școală din fiecare din cele 28 de state membre va fi selectată în mod aleatoriu pentru a participa la simulare. Școlile selectate vor alege apoi 3 dintre elevii lor din penultimul an de liceu (în vârstă de 16-17 ani) pentru a le reprezenta, precum și un profesor însoțitor. Cei 3 elevi norocoși aleși trebuie să aibă abilitatea de a se exprima în limba engleză. EESC va acoperi cheltuielile de călătorie și cazare ale elevilor și ale profesorului însoțitor.

Mai multe informații despre #YEYS2017# pe europa.eu/!Xf79xT si  https://europa.eu/youth/ro/news/49/39751_ro .