Elevii echipei de robotică a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-au implicat în lupta cu noul coronavirus și fac viziere pentru medici și polițiști

Sunt încă elevi, dar vor să se implice şi să ajute. Deşi nu merg la şcoală, tot mai mulţi copii vor să dea o mână de ajutor salvatorilor în lupta cu noul coronavirus.

La Târgu Jiu, mai mulţi liceeni pasionaţi de robotică au descoperit că îşi pot folosi uneltele şi pentru a face viziere. De atunci s-au pus serios pe treabă, iar echipamentele lor de protecţie vor merge la medici şi poliţişti.

 

Elevii au trecut de la robotică, la viziere pentru medici și polițiști

Ei sunt Alexandru şi Mihnea. Învaţă la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi, alături de câţiva colegi de liceu, au început să facă viziere 3D. Ştiu cât de importante sunt pentru a proteja salvatorii, aşa că au vrut să dea o mână de ajutor.

Ideea le-a venit după ce au văzut că tot mai mulţi colegi de-ai lor din ţară s-au implicat cum au putut în lupta împotriva coronavirusului. Profesorii îi susţin.

Liceenii sunt familiarizaţi cu mediul de lucru. Fac parte din echipa de robotică a liceului şi lucrau la un robot pe care ar fi trebuit să-l prezinte în cea mai importantă competiţie de profil. Situaţia din ţară le-a dat puţin planurile peste cap.

Începutul a fost mai greu. Acum, în fiecare zi vor produce în jur de 10 viziere ce vor fi donate medicilor, pompierilor şi poliţiştilor aflaţi în prima linie în această perioadă.

https://a1.ro/news/inedit/elevii-unui-liceu-din-targu-jiu-fac-viziere-pentru-medici-si-politisti-id981770.html