15.06.2020
Comunicat de presă
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN GORJ
 
Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a.
La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 3062  candidați, iar 124 nu s-au prezentat la examen.

La Şcoala Gimnazială ”GHEORGHE TĂTĂRESCU” din TÂRGU JIU, la ora 9,06 un cadru didactic supraveghetor, profesor de Educaţie Fizică la unitatea şcolară în cauză, în urma şedinţei de instruire desfăşurată de Comisia de organizare a Evaluării Naţionale în care se menţiona interzicerea telefoanelor mobile şi în cazul cadrelor didactice, a păstrat asupra sa telefonul mobil şi a fotografiat subiectele de pe banca unui elev. Acesta le-a postat pe grupul de comunicare intern (Whatsapp) al unităţii şcolare, urmând ca la ora 9,08 să le şteargă.  Comisia de organizare a acţionat prompt, eliminând cadrul didactic din sala de examen şi alertând organele de poliţie.
Inspectori din cadrul Comisiei Judeţene de  Evaluare Naţională au ajuns la faţa locului  în cel mai scurt timp, reuşind să asigure continuarea desfăşurării în condiţii optime a examenului.  Profesorul este cercetat penal la momentul de faţă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va derula o anchetă urmând să comunice sancţiunea stabilită.
 Purtător de cuvânt I.S.J. GORJ,
Inspector şcolar,
Prof. Dana CONSTANTINESCU