CONCURSUL NAŢIONAL DE GEOGRAFIE „TERRA – MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE”
13 MAI 2023, ora 10.00
ETAPA NAȚIONALĂ
COLEGIUL NAȚIONAL ″ECATERINA TEODOROIU″
Concursul școlar național de geografie ,,Mica olimpiadă de geografie – Terra” se adresează elevilor din clasele V-VII din instituțiile de învățământ de stat și private din România.
Etapa națională se realizează în mediu online, pe o platformă electronică care va funcționa special pentru acest concurs, platformă asigurată în colaborare cu Societatea de Geografie din România (SGR) și Editura CD PRESS.
La această etapă fiecare concurent are acces la un computer, completează formularul de înscriere cu datele personale și ale unității școlare de unde provine și rezolvă proba scrisă online (testul grilă), pe platformă, într-un interval de 90 de minute. Rezultatele obținute de fiecare elev sunt transmise imediat, la finalul probei.
Accesul în sala de concurs pe perioada desfășurării acestuia nu este permis decât personalului de specialitate IT, celor doi profesori asistenți și reprezentanților Comisiei Județene de Organizare și ai Comisiei Centrale a concursului.
Subiectele și baremele de evaluare și de notare sunt elaborate de grupul de lucru pentru subiecte al Comisiei Centrale a competiției naționale constituit în acest sens și coordonat de inspectorul general din Ministerul Educației, președintele acestei comisii. Grupul de lucru va asigura și traducerea subiectelor în limba maternă a elevilor participanți care aparțin diferitelor minorități. Baremele de evaluare se vor afișa pe site-ul concursului, după terminarea probei scrise.
Clasamentul național va fi afișat pe site-ul concursului în maxim 10 zile de la finalizarea acestuia.